Overnachtingen

home » overnachten

Drenthe ontdek je vanuit een hooiberghut! Origineel overnachten bij de boer in Coevorden.

Na een eind fietsen of wandelen door het Bargerveen in Drenthe of na een flinke stadswandeling door Coevorden met zijn kasteel kom je het erf van boerderij De Wilpenhoeve op.

Onze hond Loebas verwelkomt jullie enthousiast terwijl jullie parkeren achter de boerderij. De hooiberghutten heb je al zien staan, wat zien ze er superleuk uit! Jij hebt de meest originele overnachting of plek voor een paar dagen weg in Coevorden gevonden!

Informatie

Op boerderij De Wilpenhoeve staan 2 hooiberghutten waar je in kunt slapen. Een hooiberg is een houten geïsoleerd vakantiehuisje in de vorm van een hooiberg met een oppervlakte van ongeveer 20 m2.
In een hut kun je met 5 personen overnachten; er is een tweepersoonsbed met een hoogslaper voor 1 persoon erboven en er is een stapelbed met 2 slaapplekken. Er is een kleine keuken met volledige inventaris en twee elektrische kookplaten. Ook is de hooiberghut voorzien van een douche en wc.

Voor de hooiberghut is een terras met een picknickbank en een plek om een vuurtje te stoken.

Voor het terras ligt een groot grasveld waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Er is een zandbak met speelgoed en in de hooiberghut zijn diverse buitenspelletjes aanwezig. Ook een voetbal ontbreekt niet, hoe handig!

Van alle kanten worden de hooiberghutten omringd door onze dierenweide. De kippen scharrelen er lustig op los en zullen vast wel eens bij jou over het terras tokken. De pony’s en schapen lopen in de weide waar je uitzicht op hebt.

De dierenweide en de stallen zijn niet vrij toegankelijk. Wel mag je ons helpen voeren als je dat leuk vindt en onze pony’s houden ook wel van een fijne poetsbeurt. Maar altijd in overleg met ons.

Vanaf het terras heb je een weids uitzicht over het land wat grenst aan de Duitse grens. Je zult de windmolens zien staan, genieten van de vele weidevogels, fazanten, hazen en de reeën die ook op het land wonen en luisteren naar de kalme dierengeluiden vanuit de stal.

Prijzen

◉  Huur hooiberghut € 75,00 per nacht;

◉  Schoonmaakkosten (verplicht) € 25,00. Wij verwachten dat de hut is opgeruimd en aangeveegd, dat de afwas is gedaan en dat het eventueel gehuurde beddengoed en/of handdoekenpakket op 1 hoop ligt, zodat wij het zo kunnen pakken en wassen;

◉  Toeristenbelasting € 1,35 per persoon per overnachting;

◉ Kinderstoel en campingbedje (excl. beddengoed)7,50 per verblijf;

◉  Linnenpakket € 7,50 per persoon: dekbed en een overtrek;

◉  Handdoekenpakket € 5,00 per persoon: 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek en 1 washandje;

◉  Kampvuurkist € 10,00 per avond: aanmaakblokjes, kranten, aansteker, zak met marshmallows en natuurlijk een zak met hout;

◉  Barbecuekist: € 7,50,- per keer: aanmaakblokjes, houtskool, aansteker en de barbecue;

◉  1 losse zak hout € 5,00.

Inclusief

◉  Een tweepersoonsbed en 3 éénpersoonsbedden voorzien van een matras met hoeslaken en kussen met kussensloop;

◉  Compleet ingerichte keuken met 2 elektrische kookplaten, koelkast, waterkoker, filterkoffiezetapparaat, pannenset, servies en bestek;

◉  Schoonmaakspullen: stoffer en blik, emmer, dweil, bezem en afwasteiltje;

◉  Eettafel met stoelen;

◉  Toilet en douche in de hooiberghut;

◉  Picknicktafel op het terras;

◉  Gratis parkeren;

◉  Gratis Wifi;

◉  Leesboeken;

◉  Spelletjes;

Aankomst en vertrek:

Op de dag van aankomst is de hut vanaf 15:00 uur beschikbaar. Op je laatste vakantiedag kun je tot 11:00 uur gebruik blijven maken van de hut. 

Honden en andere huisdieren zijn helaas niet toegestaan. Ook is het verboden om in de hutten te roken.